2017-2018 Öğretim Yılından İtibaren Bazı Zorunlu Derslere Getirilen Önkoşullar

2017-2018 öğretim yılından itibaren örgün ve ikinci öğretimde 1. sınıfa kayıt yapan öğrencilerin lisans öğrenimi boyunca alacakları bazı zorunlu dersler için sağlanması gereken koşullar:

Alınacak Ders Dersin Alınabilmesi için Gereken Önkoşul
(III. Dönem) Mikro İktisat I (I. Dönem) İktisada Giriş I dersinden en az CC alınması
(IV. Dönem) Mikro İktisat II (I. Dönem) İktisada Giriş I dersinden en az CC alınması
(III. Dönem) Microeconomics I (I. Dönem) Introduction to Economics I dersinden en az CC alınması
(IV. Dönem) Microeconomics II (I. Dönem) Introduction to Economics I dersinden en az CC alınması
(III. Dönem) Makro İktisat I (II. Dönem) İktisada Giriş II dersinden en az CC alınması
(IV. Dönem) Makro İktisat II (II. Dönem) İktisada Giriş II dersinden en az CC alınması
(III. Dönem) Macroeconomics I (II. Dönem) Introduction to Economics II dersinden en az CC alınması
(IV. Dönem) Macroeconomics II (II. Dönem) Introduction to Economics II dersinden en az CC alınması
(V. Dönem) Ekonometri I (III. Dönem) İstatistik I dersinden en az CC alınması
(VI. Dönem) Ekonometri II (III. Dönem) İstatistik I dersinden en az CC alınması

Not: Giriş yılı daha eski olan öğrenciler için yukarıdaki önkoşulların sağlanması gerekmemektedir.